Održan aktiv direktora osnovnih sremskomitrovačkih škola

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Školi “Jovan Popović” u Sremskoj Mitrovici danas je održan aktiv direktora svih osnovnih škola sa teritorije grada kako bi se uskladili tehnički detalji izvođenja nastave na daljinu.

Osnovci od pre neki dan prate nastavu putem platformi RTS-a, a prema rečima direktora “Popovićeve“ škole Slobodana Stojilkovića sa roditeljima i đacma se komunicira i putem društvenih mreža.

“Prilagođavamo se polako nastavi na daljinu, komuniciramo međusobno na razne načine i ono što je važno reći đaci i roditelji su o svim promenama u školi obavešteni. Trudimo se da deca ne budu na gubitku i da pored nastave koja se vrši putem platformi RTS-a realizujem još neke dodatne aktivnosti”, rekao je Stjilković.

On je istakao da su i pored toga što je nastava u školama obustavljena, iste otvorene za sve one koji nemaju pristup internetu, kako bi se informisali o svim detaljima novog načina izvođenja nastave – nastave na daljinu.

“Juče je održan aktiv direktora srednjih škola na kojem su dogovoreni neki tehnički detalji izvođenja nastave na daljinu, kao što su upisivanje časova, izrada operativnih planova i slično, sa ciljem da sve škole u našem gradu rade na isti način, a evo danas su se istim povodom sastali i direktori osnovnih škola. Važno je da radimo jednobrazno i da sve škole u gradu poštuju neke zajedničke dogovore”, rekla je Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice koja je takođe prisustvovala današnjem aktivu.

Ona je dodala da su za sada komentari na nastavu na daljinu mahom pozitivni, ali i da ima primedbi za koje veruje da će biti uvažene od strane nadležnih organa i instutucija.

You may also like