Od subote vanredna situacija u Šapcu?

Od strane Ozon
0 komentar

Štab za vanredne situacije doneo je odluku kojom predlaže gradonačelniku Šapca uvođenje vanredne situacije.  Odluka je doneta  posle dramatičnog pogoršanja situacije u proteklih pet dana sa brojem zaraženih od korona virusa.

Proteklih dana se sa simptomima Kovida 19 javilo oko hiljadu građana Šapca, a imali smo na raspolaganju svega stotinjak testova. Činjenica je da ova situacija mora pod hitno i da se zaustavi. Da bi se to desilo potrebno je doneti neke vanredne mere, a da bi se oni donele, neophodno je uvesti vanrednu situaciju u gradu.Potrebno je, takođe, da Skupština grada dozvoli dodatna sredstva da bismo mogli da uđemo spremni finansijski u borbu protiv koronavirusa. Imaću konsultacije sa predsednikom Skupštine grada, a za organizovanje sednice potrebno je 24 sata. Očekujem da sa predsednikom Skupštine grada vrlo brzo utvrdimo termin održavanja sednice Skupštine grada – rekao je gradonačelnik Šapca.

Mere koje će grad Šabac primenjivati u borbi protiv širenja koronavirusa se ne razlikuju od mera koje se primenjuju u ostalim gradovima u kojima je došlo do širenja epidemije i proglašenje vanredne situacije.

Sednici Štaba za vanrednu situaciju nisu prisustvovali predstavnici Zavoda za javno zdravlje grada Šapca.

Dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja, izjavila je da je u Kovid ambulanti u Šapcu u četvrtak pregledano 162 pacijenta sa simptomima koronavirusa, što je najveći broj od početka epidemije.

Epidemiološka situacija se pogoršava iz dana u dan. Juče je urađeno i 70 testova čije rezultate očekujemo u naredna dva dana. Kovid ambulanti u Šapcu je za danas obezbeđeno 80 testova – rekla je direktorka Doma zdravlja.

Danas/Ozon

Foto: Vanilica

Možda Vam se svidi i