Napravili profil iz ljubavi prema automobilima i PRIKUPILI preko 33 000 za pomoć ANJI

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Grupa zaljubljenika u automobile, odlučila se da prikupe humanitarnu pomoć za Anju.

“Postoji, jedna grupa mladjih osoba u Mitrovici koja voli automobile i koji smo stalno u pokretu, druženju i sličnim stvarima… napravili smo grupu na Instagramu pod imenom @auto_group_sm. samo radi druženja i razmenjivanja informacija i iskustva o automobilima. Postavljamo fotografije automobila , snimaka i slično. Medjutim, danas u poslepodnevnim časovima sam došao na ideju da napravimo jedan mali humanitarni skup nas koji i inače organizujemo druženja kako gde u zavisnosti od situacije”, rekao je Aleksandar ispred grupe zaljubljenika u automobile.

Njih nema mnogo ali su na poziv Aleksandra jednog od članova, istog dana organizovali akciju. Okupili su se kod hotela Sirmium, svako u svom automobilu i uz poštovanje svih mera, prikupili novac za lečenje Anje.

”Odlucili smo da objavimo juce oko 15 h poziv za skup, koji je trebao da se organizuje za isti dan kod hotela sirmium od 20h. S obzirom da je bilo jako malo vremena da se pročuje skup je prošao odlično. Bez većih okupljanja. Svi koji su dolazili nosili su zaštitnr maske. Na kraju u 22h smo odlučili da završimo druženje, i prebrojimo novac. Zaključak ove organizacijr je sakupljenih 33.100.00 dinara, za samo dva sata”, kaže Aleksandar.

Organizatori su postavili kutiju ispred ulaza u Hotel Sirmium i svi oni koji su želeli donirali su novac za Anju.

Anja Vujnović je iz Vojke, bila je zdrava i prava devojka, koja je kao i svaki tinejžer živela i disala punim plućima. Ništa nije ukazivalo da će se desiti takva opaka bolest. Sve je počelo kada je Anja učeći primetila da na promene položaja glave slova podrhtavaju. Izabran lekar ju je uputio da uradi magnetnu rezonancu glave. Sve se desilo 26.12.2018. godine.

Na snimku se pokazao tumor na malom mozgu, sa preporukom da se hitno javi neurohirurgu. Nakon toga, usledila je hitna operacija 08.01.2019. godine na Klinici za neurohirurgiju na Kliničkom centru u Beogradu.

17.01.2019. godine postavljena je dijagnoza medulloblastoma, gradus IV. Određena je zračna terapija i osam ciklusa hemioterapije. Zračenje je počelo u martu mesecu 2019. godine i trajalo je dva meseca. Nakon toga, po protokolu, usledile su hemioterapije na Institutu za onkologiju i radiologiju, na pedijatrijskom odeljenju.

Nakon godinu dana dugog, mukotrpnog i teškog lečenja, Anja završava lečenje 19.03.2020. godine. U daljoj borbi sa kancerom, lekari preporučuju imunoterapiju u Solunu. Na osnovu rezultata Onkonomik plus testa, predložena je terapija dendritičkim ćelijama.

Anji je potrebna je velika materijalna podrška za imunoterapiju, specijalističke preglede, laboratorijske analize, medikamente, suplemente, kao i za putne troškove i smeštaj u inostranstvu.

Učestvujmo u Anjinoj pobedi nad bolešću! Budimo humani!

Možda Vam se svidi i