Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je u nedelju da će sutra na sednici Kriznog štaba svakako biti odlučeno o produženju mera koje već postoje, ali i o eventualnom uvođenju novih, do toga da se mora razmišljati i o ograničenju kretanja za Novu godinu.

Kon je rekao za televiziju Prva da će biti novih mera na granicama, samo je tehničko pitanje kako će se to sprovesti, prenosi FoNet.

Prema njegovim rečima, veliko je pitanje da li je moguće kontrolisati privatne proslave Nove godine i „zato čovek mora da razmišlja o ograničenju kretanja“.

Kon je rekao da odgovorni za mere traže balans, ali da očigledno nisu našli dovoljno načina da ubede ljude da razmišljaju drugačije.

Ovo je vreme herojstva medicinskog sektora. Paralelan se život vodi – u jednom je ratno stanje, a postoje i oni koji beže od toga, koji žele da po svaku cenu žive normalu. I tu balans treba pronaći, objasnio je Kon.

Jasno je nama da je to najefektivnija mera. Da li ćemo pribeći tome, to zavisi, mi insistiramo da se sve mere poštuju, kao što je zabrana okupljanaja više od pet osoba, rekao je Kon i naveo da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da ne bude okupljanja, ako toga ne bude onda država mora da insistira na merama da se to sprovede.

You may also like