Mitrovački ugostitelji disciplinovani

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ugostitelji u Sremskoj Mitrovici poštuju mere prevencije širenja virusa COVID-19.

Prema rečima Ljubomira Vujčića, načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove u prethonom periodu delovalo se preventivno, a ne represivno.

„Vlasnici i zaposleni u ugostiteljskim objektima na teritoriji Sremske Mitrovice poštuju mere Vlade Republike Srbije. Obišli smo sve kafiće, obavili inspekcijske kontrole i opšti zaključak je da su naši ugostitelji odgovorni. Broj stolova i stolica u ugostiteljskim objektima je nešto smanjen, a namešteni su tako da se održava socijalna distanca, osoblje poštuje mere u smislu nošenja zaštitnih maski i rukavica, dezinfekcionih sredstava ima“, objašnjava načelnik.

On dodaje da ukoliko se tokom kontrole primete određene nepravilnosti i nepoštovanje mera, vlasnicima lokala i zaposlenima se sugeriše da to isprave i do sada je, prema njegovim rečima, bilo samo nekoliko sitnih intervencija.

„Nismo represivno delovali, nema ni potrebe za tim, a i za te prekršaje kazne još ne postoje, nego se pišu prekršajni nalozi koji zatim idu na sud i na taj način se rešavaju. Na sud poslali nismo još nikog poslali, a nadam se da za tim ni u narednom periodu neće biti potrebe“, završava načelnik.

Možda Vam se svidi i