Lokalna samouprava redovno pristiže u pomoć

Od strane Ozon
0 komentar

Opšta bolnica Sremska Mitrovica trenutno poseduje 45 respiratora, 22 su u funkciji u crvenoj zoni, postoje respiratori koji rade i u zelenoj zoni, rekao je doktor Malobabić.

“Izmedju drugog i trećeg talasa korone temeljno smo rekonstruisali sistem za napajanje kiseonikom, sada imamo dva napajanja kiseonikom koja mogu da funkcionišu nezavisno, pa u situaciji nekog kvara bolnica ima svoju autonomiju u tom funkcionisanju. U bolnici su u funkciji dva rendgena, oni će u najskorijem vremenu biti digitalizovani tako da će se ubrzati njihov rad, samim tim će se skratiti čekanje pacijenata.” dodao je Malobabić.

Lokalna samouprava je u poslednjih deset dana stavila akcenat na popravku opreme u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, kuhinja je temeljno rekonstruisana, popravljena su dva kazana. U planu je nabavka mašine za veš, predata je donacija u prehrambenim artiklima.

“U svakom trenutku bolnica može od grada da povuče sve vrste zaštitne opreme za situaciju da se poveća potrošnja, za sada se nije desilo da smo nešto tražili a da nismo dobili.” dodao je Malobabić.

Snadbevanje bolnice se vrši prvenstveno od Pokrajinskog sekretarijata u Novom Sadu i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i ono je redovno. “Šta lokalna samouprava ustvari čini za bolnicu? Mi smo u sistemu javnih nabavki i sve ovo što moramo da popravimo i što nam je potrebno da radimo putem javnih nabavki trajalo bi dugo, dok lokalna samouprava iz svojih fondova i sa svojim uticajem radi mnogo brže” izjavio je Malobabić.

Možda Vam se svidi i