COVID-19: U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica 221 pacijent na lečenju

Od strane Ozon
0 komentar

“Na korona odeljenju Opšte bolnice Sremska Mitrovica trenutno je smešteno 221 pacijent, od toga 175 pacijenata leže u korona centru, 24 leže u narandžastoj zoni, 122 su pozitivna, 67 uzoraka se danas šalje na analizu, 22 pacijenta se nalaze na respiratoru. Pregledali smo u toku dana zajedno sa lekarima doma Zdravlja 191 pacijenta, primili smo 25 pacijenata, rekao je dr. Malobabić.”

Doktor Malobabić je dodao da ne možemo u ovom trenutku da govorimo ni o smanjivanju ni o povećanju broja zaraženih, već neko vreme taj broj je konstantan.

Kada su u pitanju zdravstveni radnici, na žalost jedan doktor u penziji je preminuo, trenutno se nalaze tri zdravstvena radnika na lečenju od posledica COVID-19, dva lekara leže na bolničkom odeljenju i njihovo zdravstveno stanje ide u pravcu poboljšanja a jednog lekara smo morali da prebacimo u KCV, ali prema informacijama koje imamo od juče, on se oseća bolje. Osim doktora koji je nedavno otišao u invalidsku penziju, imali smo i smrt jednog kolege koji je bio radno aktivan.

Možda Vam se svidi i