Trend pada broja novozaraženih nastavljen je i danas, kada su registrovana 4.932 pozitivna slučaja (od 15.765 testiranih), ali uz, nažalost, 49 preminulih.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da sve postojeće restriktivne mere ostanu na snazi do petka, 18. decembra, kada sledi novo zasedanje Kriznog štaba. Tada će se sagledati da li će se donositi dodatne mere ili promeniti postojeće. 

Podsetimo, trenutno su na snazi mere oročene do sutra. One podrazumevaju radno vreme svega, osim prehrambenih radnji, apoteka i benzinskih pumpi, do 17 sati radnim danima, odnosno katanac vikendom.

– Vidimo da broj novozaraženih pada, ali to su i dalje veliki brojevi – kaže dr Darija Kisić Tepavčević.

Za sve strane državljane je neophodan PCR test, počev od 20. decembra, verovatno do 10. januara.

– Naši građani ako nemaju PCR test, moraju 10 dana u kućnu izolaciju, a prekidaju je kad urade PCR test.

Od 20. decembra ove do najverovatnije 10. januara sledeće godine svi strani državaljani koji ulaze u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test. Što se tiče naših građana koji dolaze iz inostrastva, Ustav im garantuje da mogu da dođu. Ako namaju PCR test moraće da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koju mogu da prekinu ukoliko urade PCR test i ako se pokaže da je negativan – rekla je dr Darija Kisić Tepavečvić.

You may also like