Korona virusom zaražena i jedna beba u Beogradu: Ima samo 28 nedelja

Od strane Ozon
0 komentar

Bebe retko oboljavaju, ali u Beogradu je prvi potvrđeni slučaj.

Beba stara svega 28 nedelja zaražena jekorona virusom, rekao je na TV Pink direktor KBC „Dragiša Mišović“ dr Vladimir Đukić.

Govoreći o pacijentima koji se leče u „Mišoviću“ istakao je da ima i dosta mladih.
– Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija – kazao je.

Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu – kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

– Kad gledate njihovu statistiku – jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promene na plućima koje su i za njih bile enigmatične – kaže dr Đukić.

Bebe retko obolevaju

Kako je već poznato, od koronavirusa obolevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže… Međutim, kod beba slučajevi obolevanja retki su i u svetu. 

Jedan od njih je i slučaj šestomesečnog dečaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na obolevanje od koronavirusa kod beba.
Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom lečenju i da je ozdravila, baš kao i njen muž, koji je bio inficiran.

B92

You may also like