KORONA PO GRADOVIMA

Od strane Ozon
2 komentari

U Srbiji je ponovo zabeleženo više od dve hiljade (2.181) novih slučajeva korone, a Beograd i dalje prednjači u broju zaraženih pa je u poslednja 24 sata u prestonici zabaleženo skoro polovina (44 odsto) od ukupnog broja obolelih, odnosno, čak 969 slučajeva.

Najkritičnije korona žarište u Srbiji je bez premca glavni grad koji sam beleži skoro 1.000 obolelih dnevno, a epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je jutros da očekuje da će taj broj nastaviti da raste. Da je situacija veoma ozbiljna u prestonici ocenio je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je danas izneo podatak da je svaki peti testirani bio kovid pozitivan.

Odmah posle Beograda na listi korona žarišta je i Novi Sad koji u poslednja 24 sata broji 157 zaraženih.

Sledi Valjevo gde je zabeleženo 80 novih slučajeva zaražavanja, što je porast u odnosu na jučerašnjih 64. U svim opštinama Kolubarskog okruga broj kovid pozitivnih se povećava, osim opštine Osečina gde juče nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida.

Kragujevac koji je u prethodnom periodu bio u vrhu ove neslavne liste, a onda se „izgubio“, ponovo se popeo na visoko četvrto mesto sa 65 zaraženih u poslednja 24 sata. Odmah posle njega na listi je Kraljevo sa deset manje novih slučajeva – odnosno 55 novoobolelih.

Treći najveći grad u Srbiji – Niš, se našao na šestom mestu današnjeg korona preseka sa 50 novih potvrđenih slučajeva. U stopu ga prati Šabac sa 42 zaražena, a u vrh liste je izbila i Loznica sa 33 novozaraženih.

Ostali gradovi u Srbiji u poslednja 24 sata zabeležili su manje od 30 novozaraženih.

Podsetimo, u poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 12.480 osoba, od kojih je 2.181 imala pozitivan nalaz, dok je nažalost preminulo 11 lica.

Ovo, međutim, nije rekord po broju novoobolelih pošto smo tokom jučerašnjeg dana imali čak 2.412 pozitivnih na koronu.

You may also like

2 komentari

Sasase 05.11.2020. - 6:52 pm

Super vam je vest koja se tiče, Sremske Mitrovice – ni jedna reč. Zar ovo nije regionalni informator

Ozon 05.11.2020. - 7:10 pm

Sutra u 8.30 informacije vezane za Sremsku Mitrovicu.

Komentari su zatvoreni.