Inspekcija obilazi lokale i radnim danima. Za vikend sankcionisan jedan objekat zbog svadbe

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Komunalna inspekcija i Komunalna policija svakonevno vrše kontrole poštovanje donetih mera Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema rečima komunalnog inspektora Miloša Madžića, obilaze se svi ugostiteljski, trgovinski i zanatski objekti. Akcenat tokom kontrole stavljen je na radno vreme koje je ogranično na 23 sata kako radnim danima, tako i vikendom i na broj osoba u objektima.

“U proteklom periodu naši sugrađani i ugostitelji su poštovali mere, sve do ovog vikenda kada je objekat “Vila Bela Ruža” uhvaćen u prekršaju, tako što je organizovao proslavu svadbe, a protivno zaključku Gradskog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno održavanje svih proslava, svadbi, rođendana, krštenja… sve dok traje opasnost od zaraze virusom COVID 19”, objašnjava Madžić.

On napominje i da je jedina sremskomitrovačka diskoteka “Nox” proteklog vikenda  radila kao kafić i da ni jedna mera nije prekršena.

“Prošle subote “Nox” radio kao kafić, jer je za tako nešto podneo zahtev koji mu je i odobren, pa mu je u skladu sa tim određen maksimalni broj gostiju, a objekat je radio od 19:30 do 23 časa. Prilikom kontrole nije uočen ni jedan prekršaj”, rekao je inspektor.

Madžić je dodao da će svi koji budu uhvaćeni u prekršaju biti sankcionisani.

“Kada se uoči prekršaj, komunalni inspektor sačinjava zapisnik o činjeničnom stanju  koji prosleđuje nadležnim organima, a o visini kazne i posledicama koje će snositi vlasnik objekta odlučuje dalje sud”, objašnjava on.

Inspektor je još jednom apelovao na sve građane da poštuju sve mere propisane od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije kako zbog sopstvene bezbednosti, tako i zbog bezbednosti svih građana.

Prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije ZABRANJUJE SE okupljanje na otvorenom u zatvorenom prostoru za više od 5 lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra između lica i odgovarajuće mere zaštite. Organizovanje proslava – svadbi, rođendana, krštenja… je takođe ZABRANJENO.

You may also like