IN MEMORIAM RUŽOJČIĆ MILENKO ŠERIF

U ponedeljak, 2. avgusta u Beočinu, preminuo je u 66. godini Ružojčić Milenko Šerif, jedan od najboljih fudbalera u istoriji FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice.

Rođen je 1. februara 1955. godine u Sremskoj Mitrovici. Počeo je da igra u podmlatku „Radničkog „1970. godine kod trenera Matković Joce. U svojoj prvoj prvenstvenoj sezoni za prvi tim Hesnarca u Sremskoj ligi, 1972/73 odigrao je 23 utakmice. Od tada bio je nezamenjiva desna polutka, igrač snažnog, razornog i preciznog šuta, majstor za izvođenje slobodnih udaraca, kapiten i najbolji golgeter „Radničkog“. Zajedno sa Vranom na golu i Zorkom u odbrani, bio je trio koji je nosio igru „Radničkog“ 70-tih i 80-tih godina prošlog veka. Njegovi golovi iz slobodnih udaraca razveseljavali su i dizali navijače „Radničkog“ na noge, a golmani širim Srema strepeli su od Šerifovih razornih i prciznih šuteva. Imao je ponuda za prelazak od mnogi klubova višeg ranga iz okoline, ali bio je i ostao veran „Radničkom“. U „Radničkom“ je počeo i u „Radničkom“ je zvršio karijeru.

Poslednju sezonu igrao je za „Radnički“ u Sremskoj ligi 1987/88 gde je odigrao 6 utakmica. Odigrao je ukupno 255 prvenstvenih utakmica u 15 sezona za prvi tim FK „Radnički“ i po tome je rekorder ovog fudbalskog kluba.

Sahrana Ružojčić Milenka Šerifa obaviće se u sredu, 4. avgusta 2020. godine na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Piše: Stević Jovica

Pročitajte još