HOĆE LI BITI SVADBI I KRŠTENJA U MAJU? Evo kako će izgledati mesec pred nama

Od strane Ozon
1 komentar

Tokom maja neće moći da se organizuju svadbe i krštenja, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodaje da se život polako normalizuje, ali da mere moraju postepeno da se relaksiraju.

Gojković je naveo da ide lepo vreme, da građani treba da izađu napolje i šetaju, ali da to nikako ne znači da na jednom mestu na otvorenom može da bude 50, 100 ljudi.

„Sada nam stiže najveći broj zahteva sa pitanjima građana da li u maju mogu da organizuju svadbe, krštenja. Odgovor je – još uvek ne. Za to ima vremena i biće vremena. Polako relaksiramo uvedene mere“, rekao je Gojković za Tv Pink.

Ističe da se život polako normalizuje, ali da građani moraju da shvate da je virus i dalje u populaciji i da svi moramo biti oprezni.

Zbog korone odložena jedna od omiljenih manifestacija Mitrovčana

U Srbiji je 50. dan od prvog registrovanog slučaja koronavirusa. Do sada su potvrđena 7.483, a 144 osobe izgubile su život. U petak u 18 časova počeo je novi policijski čas koji će trajati do ponedeljka u 5 ujutro. U ponedeljak se nastavlja sa ublažavanjem mera, počinje otvaranje frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i zatvorenih pijaca. Epidmiolozi, međutim, poručuju da je i dalje potreban oprez i da borba sa koronavirusom još nije gotova.

Vučić: Protekla noć možda najgora do sada po broju mrtvih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da protekla noć bila jedna od najgorih po broju umrlih zbog koronavirusa, i to pre svega zbog ulaska koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Vučić je istakao da nije gotovo, iako je lakše, jer se po broju zaraženih vidi da se epidemija smiruje, ali se pojavilo novo žarište – Negotin. 

Kon: Sigurno će ostati zabrana okupljanja

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da sada sigurno izlazimo iz epidemije, ali i da sigurno možemo da očekujemo drugi talas na jesen ili zimu.

Ponovio je da moramo da se vratimo u život, ali da bi bilo vrlo loše da se ponovo jave oboljevanja i ubrzanje prenošenja virusa.

„Sve zavisi da li ćemo poštovati mere ili ne. Onog momenta kada se bude skinulo vanredno stanje i zabrana kretanja, tada ćemo videti koliko smo sposobni da poštujemo mere. Sigurno je potpuno da će biti zabrane okupljanja na javnom prostoru“, istakao je Kon za TV Prva.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dragica 27.04.2020. - 12:48 pm

Dali ce od1 juna moci okupljanja 100 ljudi

Komentari su zatvoreni.