Zbog korone odložena jedna od omiljenih manifestacija Mitrovčana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zbog virusa korone odložen je „Moto skup“, jedna od omiljenih i najvećih manifestacija u Sremskoj Mitrovici koju već duže od dve decenije u gradu na Savi organizuje gradski Moto klub „Srem“.

Prema rečima jednog od članova upravnog odbora kluba Željka Drobnjaka, na organizaciji skupa se uveliko radilo, nada da će održati po planu se gajila se do nedavno, ali su okolnosti takve da je “Skup” za sada odložen, a da li će se održati kasnije tokom godine ostaje da se vidi.

“Moto skup” u Sremskoj Mitrovici tradicionalno se održava početkom maja meseca.

„Kao i uvek već prvih meseci godine polako počinjemo sa pripremama za „Moto skup“ kako bi poslednjih dana aprila sve finalizirali i bili spremni za manifestaciju koja je zaista jedan od brendova Mitrovice, koja okupi veliki broj ljubitelja dvotočkaša, dobre muzike i provoda ne samo iz našeg grada i okoline, nego i iz regiona. Verovali smo do nedavno da ćemo od 1. do 3. maja održati „Skup“, međutim u ovim okolnostima to je nemoguće, razočarani smo, ali to je nešto na čega niko od nas ne može da utiče“, priča Drobnjak za Ozon.

On podseća da je ove godine „Skup“ trebao da proslavi 25. rođendan i da je planirano da se održi na Graskom hipodromu.

„Za sada je “Skup”!odložen, a da li će biti otkazan to ćemo odlučiti u narednom periodu. Ove godine je veliki jubilej “Skupa”, sada već ozbiljna i duga tradicija stoji iza ove manifestacije i nećemo dozvoliti da se ona tek tako prekine. Kroz vreme dva puta je “Skup” bio otkazan i to 1999. godine zbog bombardovanja i 2009. godine zbog smrti člana MK „Srem“ Žike Novoselca, ukoliko i ove godine to bude slučaj, svakako sa tradicijom nastavljamo čim se za to stvore uslovi“, objašnjava Drobnjak.

Možda Vam se svidi i