Građani u akciji! Prijave sve učestalije. Novine u kontroli Komunalne policije

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica- Danas je u 8.00 održan krizni štab.

Ljubomir Vujičić, načelnik Komunalne policije najavio je značajne promene kada je u pitanju rad na terenu i provera pridržavanja mera donetih od repupličkog Kriznog štaba.

“Mi trenutno imamo šest komunalnih policajaca koji će vršiti kontrolu, tri komunalna inspektora, ali ćemo dodati tri inspektora koji su obučeni a to su inspektori Zaštite životne sredine, tako da ćemo imati 12 inspektora na terenu”.

Mi ćemo u saradni sa sanitarnom inspekcijom i policijom vršiti kontrolu ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih ali i fizičkih lica “ Najveći problem se pokazao tamo gde su redovi ispred objekata gde se ne mogu primiti dovoljan broj lica, pa se stvaraju redovi gde je potrebno da se drži distanca i poštuju sve propisane mere. To su Pošte, apoteke, Domovi zdravlja, tu ćemo vršiti rigoroznije mere” rekao je Vujičić.

Komunalna policija trenutno, može da isprazni objekat gde se mere ne poštuju, može da mu zabrani rad na 72 sata, nakon toga tužilaštvo preuzima sledeće i nalaže naredne mere.

KAZNE

  1. Kazne za pravna lica koji se ne pridržavaju mera , 300.000.00 dinara.
  2. Za preduzetnike koji se ne pridržavaju mera kazna u iznosu od 150.000.00 dinara.
  3. Za odgovorno lice u pravnom licu kazna je 50.000.00 dinara.
  4. Za lice koje je zaduženo za sprovodjenje mera u nekom od objekata, za nepoštovanje mera, kazna iznosi 30.000.00 dinara.

“Ono što se dešava od kada je radno vreme skraćeno na 21 čas, primetili smo u zadnja dva vikenda da je počelo iznajmljivanje takozvanih “stan na dan”. Ovog vikenda smo ispraznili jedan takav stan, a znamo za još tri takva stana, u pitanju su neregistrovani subjekti i prema njima ćemo preduzeti drastične mere.” rekao je Vujičić.

Ako se radi o izdavanju “stan na dan”, prijave dobijamo uglavnom od gradjana koji žive u stambenom objektu gde se izdaje stan. Stanove iznajmljuju uglavnom maloletna lica srednjoškolskog uzrasta, ili starosti od 18 do 20 godina.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Jovan 17.11.2020. - 10:58 am

Neka izvoli Vujicic stati u red umesto nas ili neka nam isplati platu kad druge firme ne isplacuju da ne bi smo pravili guzve i stajale u redu. A sa takvim stavom se moze zameriti stanovnistvu Mitrovice i nista vise! Neka bude rigorozan prema svojim roditeljima i deci a nas neka ostavi na miru.

Komentari su zatvoreni.