Druga „Čvarkijada“ u „Bloku B“

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – U subotu, 25. januara sa početkom u 09:00 časova, na platou ispred Mesne zajednice “Blok B” u Sremskoj Mitrovici, biće održan drugi po redu Bazar suhomesnatih i mlečnih proizvoda pod nazivom “Čvarkijada”. Svečano otvaranje manifestacije i početak kulturno-umetničkog programa zakazan je za 11 časova.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica “Blok B”, Udruženje Kraljevina Srbija, Zavičajno udruženje “Mostovi na Drini”, Zavičajno društvo “Manjača”, a sama manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Tim povodom u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili predsednik Skupštine grada Tomislav Janković, načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić, predsednik MZ “Blok B” Dragan Božić i Jovana Ninković Stević ispred CZK “Sirmiumart”.

“Cilj “Čvarkijade” je prema rečima Jankovića, pre svega negovanje tradicionalnog načina spremanja hrane, ali i same kulture i običaja ovog podneblja, okupljanje i druženje.

Janković je posebno istakao činjenicu, da će ove godine „Čvarkijada” imati humanitarni karakter, te će se novčana sredstva od prodaje pojedinih proizvoda donirati za potrebe lečenja malog Mitrovčanina Pavla Moroa.

Načelnik Nedić kratko je rekao da je lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica uvek spremna i voljna da podrži ovu, ali i slične manifestacije i da će to nastaviti da radi, kao i do sada.

„Plato ispred Mesne zajednice „Blok B” na neki način postaje kultno mesto za sva ona dešavanja koja ova zajednica organizuje. U ovom delu grada imamo brojne manifestacije i nije bitno da li je to „Čvarkijada”, „Pasuljijada” ili „Dečiji dan” sve su dobro organizovane, izuzetno posećene i ono što je jako važno, sve imaju humanitarni karakter i to je ono što krasi „Blok B”, zajednicu koja svojim radom daje primer kako jedna zajednica može i treba da funkcioniše. Na najbolji mogući način prezentuju Sremsku Mitrovicu i svi gosti koji posete neku od manifetacija sasvim sigurno sa sobom nose najlepše i samo pozitivne utiske. Vremenske prilike nikada nisu uticale na njihovu posećenost, tako da i bez obzira što će se „Čvarkijada” održati u sred zime, očekujem veliku posećenost. Uprava na čijem sam čelu je tu da podrži manifestaciju i da joj svoju punu podršku”, rekao je načelnik.

Kako predsednik Mesne zajednice “Blok B” Božić, najavljuje očekuje se nekoliko hiljada posetilaca, a program same manifestacije će biti raznovrstan i za svakog će biti po nešto, kako za one najmlađe, tako i za starije.

“Imamo sjajan tim koji se bavi organizacijom, imamo dobru podršku i sponzora i brojnih drugih partnera , tako da iskreno verujem da će druga “Čvarkijada” biti znatno bolja od prethodne”, rekao je Božić.

On je dodao da će učešće u takmičarskom, ujedno i najvažnijem delu 2Čvarkijade”, uzeti 25 ekipa kako iz Sremske Mitrovice, tako i gostiju iz Rogatice, Bijeljine, Brčkog, Sopota, Mladenovca, Valjeva, Sibotice, Šapca, Novog Sada…

Ovom prilikom organizatori su, povodom obeležavanja slave Sveti Sava, pripremili i 650 paketića koji će biti podeljeni najmlađima.

Pripadnici Vojske Srbije će kuvati pasulj, koji će biti besplatan za sve posetioce manifestacije. Isped same Mesne zajednice „Blok B” biće postavljene tezge na kojima će posetiocima biti ponuđeni domaći proizvodi.

Generalni sponzor druge „Čvarkijade”, kao i prošle godine je kompanija „Mitros”. Dok su samu organizaciju pomogli i Vojska Republike Srbije, Vojvodina šume, Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, Regionalna privredna komora, Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, Centar za kulturu „Sirmiumart”, Fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine, Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica i brojni prijatelji.

Cela manifestacija će biti medijski propraćena, dok su medijski sponzori iste Radio Ozon, Radio-televizija Srbije, Radio-televizija Vojvodine, Prva Srpska televizija, Kitchen TV, Radio-televizija Republika Srpska, Sremska televizija, Gradska M televizija, Televizija AS Šabac, Sremske novine, M novine i Sremskomitrovački portal.

You may also like

2 komentari

Сања 22.01.2020. - 12:59 am

Желим брзо излечење малом Павлу!
Драго ми је што ће искрени монархисти СПО-вци, учешћем у хуманитарнојЧваркијади, своју хуманост и жељу да помогну, свакоме, коме је помоћ потребна, потврдити, и овом приликом
Лепо је и за сваку похвалу, што сремскомитровчани, негују, помало заборављене, добре, комшијске контакте!

Vjekoslav 28.01.2020. - 12:33 pm

Odlična manifestacija

Komentari su zatvoreni.