Mitrovački „Radnički“ počeo pripreme

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 20. januara na stadionu u Hesni, sremskomitrovački Fudbalski klub „Radnički“ počeo je pripreme za prolećni deo prvenstva Srpske lige grupa Vojvodina. Tačno u 10:00 časova okupili su se igrači, stručni štab, članovi uprave  i mnogobrojni navijači crveno-belih.

Iako su travnati tereni u Hesni bili prekriveni snegom i ledom,  bilo je prohladno i tmurno vreme sa susnežicom,  među članova „Radničkog“ kluba, koji su se okupili, vladalo je dobro i veselo raspoloženje. Pripreme za novu sezonu i novu decenju bitisanja kluba, počele su na dan kada je velika srpska slava Sveti Jovan, koju slave mnogi članovi „Radničkog“. 

Šef stručnog štaba je Nenad Kovačević – Pikisi, pomoćnici su mu Ivić Zoran, Kulja Siniša (trener golmana), Savičević Dejan i Pevac Miroslav.

Prvo pojačanje „Radničkog“ je Mićanović Mladen, zadnji vezni igrač, došao iz FK „Budućnost – Krušik“ Valjevo.

Iz omaldinske škole „Radničkog“ prvom timu su priključeni: Lakatoš, Vujović, Janković, Nešković, Maslarić, Milošević i Belić.

Redove „Radničkog“ napusti li su: Lacković, Kočijaševoić, Zeljković, Šućak, Nikolić, Ćirić, Buzdum i Jovičić.

Prva prijateljska utakmca igraće se 1. februara sa FK „Mitros“ iz Sremske Mitrovice.

Pred mitrovačkim „Radničkim“, u bliskoj budućnosti su veliki i grandiozni izazovi i planovi.

Takmičenje u prolećnom prvenstvu Srpske lige Vojvodina, gde je „Radnički“ zauzeo 8. mesto sa 21 osvojenim bodom, počinje 7. marta.

U četvrfinalu Kupa Srema, „Radnički“ u nedelju 23. februara gostuje „Hajduku“ iz Divoša, koji je trenutno sa „Podrinjem“ jedan od najboljih i najorganizovanijih klubova mitrovačke opštine.

U susret velikom jubileju i stogodišnjici uspešnog rada kluba, centralna proslava će se održati 15. aprila 2022. godine kada je dan osnivanja  i 100 godina postojanja kluba.

U tom periodu gradiće se nov grandiozan stadion koji će u svom kompleksu imati 10 savremenih i opremljenih svlačinica, restoran, bioskopsku salu, muzej „Radničkog“ sa trofejnom salom i još mnogo drugih pratećih objekata.  

Nov stadion će se graditi na mestu postojećeg, a rušenje starog stadiona počeće nakon završetka prolećnog prvenstva, prvi radovi kreću 7. juna.

Piše: Stević Jovica

Možda Vam se svidi i