Dramska sekcija Kulturnog centra Pećinci počinje s radom

Od strane Ozon
0 komentar

Pećinci – U Kulturnom centru Pećinci i ove godine biće aktivna Dramska sekcija, koja će početi sa radom nakon audicije za prijem novih članova. Škola glume, za sve zainteresovane polaznike, je besplatna i namenjena je učenicima osnovnoškolskog uzrasta, a audicija za prijem novih članova će biti održana u sali Kulturnog centra u nedelju, 9. februara, sa početkom u 12.00 časova.

Kako nam je rekao direktor Jovan Devrnja sekciju će voditi mlada studentiknja Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu Marijana Đurović, a polaznici će imati priliku da se jednom sedmično u trajanju od 4 školska časa upoznaju sa osnovnim elementima glume, scenske igre i pokreta, akrobatike, dikcije i tehnike glasa.

„Tokom prošle godine Kulturni centar Pećinci je sproveo anketu među učenicima sve tri osnovne škole na teritoriji opštine i rezultati su pokazali da je preko 150 mališana osnovnoškolskog uzrasta zainteresovano za dramsku sekciju što i ne čudi s obzirom da smo poslednjih nekoliko godina dosta pažnje posvećivali radu ove sekcije, a sa druge strane postali smo centar scenskog stvaralašatva među decom u Sremu, jer se svakog aprila najbolje dečje predstave iz regiona prikazuju u Pećincima“ – rekao je Devrnja.

Možda Vam se svidi i