Danas zatvaranje aerodroma za međunarodni saobraćaj

Od strane Ozon
0 komentar

Aerodrom „Nikola Tesla“ danas od 12 časova biće zatvoren za međunarodni saobraćaj, a nešto kasnije predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa premijerkom Anom Brnabić oko eventualnog zatvaranja granica za putnička vozila, piše Blic.

Zatvaranje aerodroma za međunarodni saobraćaj nova je mera Vlade koje če biti usvojena na današnjoj sednici zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

O tome je gostujući jutros na TV Prva govorio i ministar policije Nebojša Stefanovć.

– Pokušavamo da ograničavanjem putničkog saobraćaja sprečimo širenjem zaraze. Aviosaobraćaj će u potpunosti biti zatvoren, a moći će da dolaze avioni samo uz specijalnu dozvolu Vlade Srbije. Sletaće i avioni koje nose zdravstvenu pomoć – izjavio je.

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je do 8 časova danas registrovano ukupno 97 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja, testirani su uzorci 46 osoba od kojih je 8 pozitivno i 38 negativno na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Zbog situacije oko korona virusa, u Srbiji je na snazi vanredno stanje, a od sinoć i policijski čas. Podsećanja radi, nove mere podrazumevaju zabranu kretanja osobama starijim od 65 godina, a za mlađe je ona aktuelna svakog dana od 20 sati uveče do 5 ujutru.

Blic

You may also like