Danas kreće vakcinacija

Od strane Ozon
0 komentar

Frajzerova vakcina je stigla u Srbiju, a danas je konačno došao i taj dan kada će prvi građani biti vakcinisani. Planirano je da najpre Fajzerovu vakcinu prime najugroženiji, odnosno korisnici staračkih domova. Pored njih, vakcinu će među prvima primiti i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, kao i epidemiolog dr Predrag Kon.

Vakcinacija protiv korone kreće u četvrtak u staračkim domovima, oni su najugroženija kategorija, zato od njih počinjemo – rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je vakcina spas za čovečanstvo.

Prvi građani Srbije danas u 11 časova primiće „Fajzerovu“ vakcinu.

Predsednik Nacionalnog koorordinacionog tima za imunizaciju protiv kovida-19 Mirsad Đerlek rekao je su korisnici domova prioritetni za vakcinaciju kako bi se smanjio pritisak na bolnice, u kojima su teški slučajevi najčešći među starijom populacijom.

Naveo je da će u prvoj fazi vakcine pored korisnika staračkih domova, primiti i zdravstveni radnici. Prema njegovim rečima, vakcine će prvo otići u veće domove u kojima može doći do većeg broj zaraženih korona virusom.

Takođe, naglasio je da je neophodna dodatna obuka medicinskih radnika koji će aplicirati vakcinu.

Možda Vam se svidi i