Danas je 6 žena pokazalo da nema prepreke ka novim veštinama i novim poslovima (Video)

Od strane Ozon
0 komentar

Završena je druga po redu radionica pustovanja u Sremskoj Mitrovici

Etno mreža  je uz podršku ambasada Kanade, SAD i Izraela, i u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica i uz podršku lokalne samouprave i mesne zajednice Sava, danas je završila obuku u okviru radionice pustovanja.

Obuka je trajala 4 nedelje, a namenjena je nezaposlenim ženama, koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasledju Srbije, sa ciljem očuvanja tradicije i kulture.

Grupu čine 6 žena, na čelu sa edukatorom Olgicom Savić, članicom udruženja Zlatno runo Sirmiuma, koja je pre dve godine završila obuku pustovanja, uspešno se bavi ovim poslom i član je Etno mreže.

Sve polaznice su  uspešno završile radionicu pustovanja, uručeni su sertifikati Etno mreže, a za najbolji završni rad i opremu za pustovanje. Sertifikati će biti dodeljeni krajem godine, na završnoj svečanosti u prisustvu diplomatskog kora.

Organizatori se zahvaljuju na podršci i odličnoj saradnji, mesnoj zajednici Sava, koja je za potrebe radionica ustupa svoje prostorije.

U dogovoru sa gradskim rukovodstvom u planu je izrada proizvoda od pustovane vune, za potreba gradskog suvenira i protokolarnih poklona, sa motivom Solomonskog čvora, koji je medju prvim motivima, pronadjenim na mozaicima Carske palate, pa tako predstavlja neki od zastitnih znakova naseg grada, odnosno Sirmiuma, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, koji je danas obišao ove vredne žene.

Možda Vam se svidi i