Crvena vina iz Erdevika dobila pohvale kritičara na sajtu Robert Parker Wine Advocate

Od strane Ozon
0 komentar

Na čuvenom sajtu Robert Parker Wine Advocate crvena vina sa Fruške gore odlično su ocenjena! Kako je preneo Exotic Wine Travel, tri etikete vinarije Erdevik, sve iz berbe 2016, privukle su pažnju kritičara Marka Skvajersa koji im je, u okviru šireg teksta o vinima iz naše regije, dao ocene od 89 do 90+ i precizno naveo svoje poglede na njihove vrline i mane.

Mark Skvajers je napisao da je Grand Trianon 2016, kupaža kaberne sovinjona, merloa i siraa, vino koje se odlikuje odličnim odnosom cene i kvaliteta:
– Nastaviće sa sazrevanjem tokom naredne decenije, i poseduje određeni potencijal za razvoj. 
Skvajers je vinu Stifler’s Mom Shiraz 2016 dao ocenu 90+, ocenivši ovu Erdevikovu etiketu kao zabavan primer australijskog stila.
– Može da sazreva neko vreme, uz mogućnost da bude još bolje, i napravljeno je tako da zadovoljava najšire ukuse i jako se lepo pije ako vam ne smetaju arome novog drveta – naveo je.
Što se tiče vina Marlon Delon 2016, kupaže kaberne sovinjona i merloa u odnosu 75/25, Skvajers je napisao da je posredi vino dobrog balansa i rafinmana i dodelio mu 90 poena.
– Imam, doduše, jednu zamerku, i to na način na koji je kaberne predstavljen u ovom vinu. Sve u svemu, ovo je dobro napravljeno vino – napisao je Skvajers.

Izvor: ekapija.com

Možda Vam se svidi i