Crteži mitrovačkih osnovaca ukrasili kamion „Komunalija“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice brendiralo je još jedan kamion za sakupljanje i transport otpada sa radovima pristiglim na likovni konkurs „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži“.

Kamion je brendiran sa radovima koji su visoko ocenjeni na konkursu realizovanom prošle godine i to radovima Aleksandra Stanimirovića, učenika petog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” i Elvisa Bajrića, učenilka osmog razreda Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice.

Prema rečima Tamare Milković, referenta za odnose sa javnošću „Komunalija“ cilj brendiranja kamiona jeste podizanje svesti građana Sremske Mitrovice o značaju zaštite životne sredine i odvajanja otpada.

“Želeli smo da pokažemo našim sugrađanima na koji način deca, odnosno najmlađi uzrast razmišlja o zaštiti životne sredine i tako njima privučemo pažnju i povećamo svest o ovom vrlo značajnom pitanju za sve nas”, rekla je Milković.

Ona je dodala da su “Komunalije” u saradnji sa Eko projekt timom i uz pomoć Gradske uprave za kulturu, sport i obrazovanje, a u okviru projekta “Umetnost zaštite životne sredine” raspisale novi likovni konkurs. Konkurs je kao i prethodni namenjen osnovcima, a usled pandemije glasanje za najbolje radove biće realizovano putem društvene mreže fejsbuk. Konkurs je otvoren do 10. novembra.

Pobednički radovi će takođe biti upotrebljeni za brendiranje kamiona ovog komunalnog preduzeća.

Možda Vam se svidi i