Izložba „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Protekle nedelje u Muzeju Srema otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih škola „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži”. Izložba je organizovana nakon istoimenog konkursa koji je raspisalo Javno komunalno preduzeće “Komunalije” iz Sremske Mitrovice.

Konkurs je podržan od strane Gradske uprava za obrazovanje, kultutu i sport, a cilj istog jeste doprineti razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i ukazivanje na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom.

Stručni žiri koji su činili Milan Kardaš i Svetlana Subašić, doneo je odluku o 3 najuspešnija rada, a tvorci istih su su prigodno i nagrađeni.

Treće mesto pripalo je radu Elvisa Bajrić iz Škole „Radivoj Popović”, drugo mesto Nataši Laušević učenici Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”, a nagrada za prvo mesto otišla je u ruke Anđele Lukić iz Osnovne škole „Sveti Sava”.

Takođe dodeljene su i tri pohvale i to Stanimirović Aleksandaru iz OŠ „Slobodan Bajić Paja”, Nikolić Vuku iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i Jelić Teodori učenici Osnovne škole „Sveti Sava”.

Kamion JKP „Komunalije” biće brendiran sa dva najbolja rada, što će poslati svim sugrađanima jasnu poruku – najmlađi itekako razmišljaju o našoj životnoj sredini.

„Na našem konkursu učestvovali su učenici od prvog do osmog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada Sremske Mitrovice i  mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni odzivom i brojem pristiglih radova. Ono što je u čutavoj ovoj priči najbitnije jeste da su deca shvatila značaj zaštite životne sredine i odlaganja komunalnog otpada i da su to kroz svoje radove i iskazala”, rekao je rekao je Radoslav Jevremović direktor JKP „Komunalije”.

On je pohvalio sve ičesnike konkursa i dodao da je žiri imao zaista težak posao da odabere najbolje.

Možda Vam se svidi i