COVID-19 najnoviji presek za Srbiju

Od strane Ozon
0 komentar

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.746 osoba, njih 122 bilo je pozitivno, dok su nažalost preminula dva lica.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta „Batut“ na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 24 pacijenta, isto koliko i juče.

Podsetimo, juče smo imali 3.325 testirano osoba, od kojih je 214 bilo pozitivno, dok su dve osobe preminule. Ono što je juče bilo posebno zabrinjavajuće jest što je tzv. Konov koeficijent eksplodirao i iznosio čak 6,43 odsto, a predstavlja odnos između broja pozitivnih i ukupnog broja testiranih. Podsetimo, sve što je više od 5 predstavlja opasnost, a već na 2,5 se pali lampica.

Kako je tokom dana istakao dr Predrag Kon, sada je u Srbiji nepovoljna situacija.

– Iz nesigurne je prešla u nepovoljnu. Nije tako u celoj Srbiji, ali Beograd vuče i povlači sve ostale – istakao je dr Kon i dodao da je preporuka da maske nosimo i kada smo na otvorenom, naročito u prometnim šetalištima.

Ekspert u oblasti informacionih tehnologija prof. dr Petar Kočović rekao je jutros da svakodnevno radi prognoze porasta broja obolelih od korona virusa, ali da ovakvu „eksploziju“ u Evropi nije mogao da predvidi. Više o tome pročitajte ovde.

Izvor: blic.rs

Možda Vam se svidi i