BRAVO! Republička Svetosavska nagrada direktorici „Stonogice“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vesna Stanimirović, direktor sremskomitrovačke Predškolske ustanove „Stonogica“ našla se među ovogodišnjim dobitnicima republičke Svetosavske nagrade.

Vesni je ovo prestižno priznanje ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio na svečanoj akademiji održanoj u Vladi Republike Srbije u Beogradu, u ponedeljak, 27. januara.

Republička Svetosavska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

“Svetosavska nagrada na republičkom nivou je zapravo najprestižnija i najznačajnija nagrada za sve nas koji radimo u prosveti. Konkurs za istu se uvek raspisuje u decembru, mesecu tokom kojeg mi realizujemo zaista brojne aktivnosti i koji nam je maksimalno ispunjen, međutim nakon devet godina koliko dugo “Stonogica” radi, odlučili smo da nađemo malo vremena i kao ustanova uputimo našu kandidaturu za nagradu”, kaže za Ozon Stanimirović.

Ona je objasnila da su u prijavi istakli tri stvari. Prva od njih je osvojenih 49 nagrada, najviše na međunarodnim konkursima koji se tiču likovnog i literarnog stvaralaštva dece. Druga je humanitarni rad kojem ustanova poklanja izuzetnu pažnju,  a treća je sertifikat međunarodne ekološke ustanove.

“Svetosavsku nagradu smo dobili za sve te tri stvari, ali Ministarstvo je smatralo da nagradu treba ipak da dobijem ja kao pojedinac i neko ko “Stonogicu” vodi, međutim ja osećam da sve što radimo u vrtiću radimo zajedno – deca, roditelji, zaposleni i da nagrada zapravo pripada podjednako svima nama. Za mene lično Svetosavska nagrada je vrlo značajna, ali kao neko ko se bavi poslom koji voli, a to je rad sa decom, meni je svaki njihov osmeh nagrada, svaka preležana bolest, svaki zubić koji je ispao i na sve sam podjednako ponosna”, rekla je Stanimirović.

Ona je istakla da joj je bila čast što se našla među ovogodišnjim dobitnicima i da će “Stonogica” nastaviti sa kvalitetnim radom koji je Svetosavskom nagradom i potvrđen.

Kompletan spisak ovogoišnjih dobitnika republičke Svetosavske nagrade možete pronaći na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Možda Vam se svidi i