Aleksandra Kostadinović vicešampionka Srbije

Sremska Mitrovica – Aleksandra Kostadinović, članica sremskomitrovačkog AK ”Srem” je vicešampionka Srbije na 10.000m na stazi u konkurenciji seniorki. Po izuzetno teškim vremenskim uslovima, u neizvesnoj trci, rame uz rame sa prvoplasiranom Nevenom Jovanović iz Crvene Zvezde, pobednika je odlučilo 14 stotinki što je za trku na 10 kilometara dosta neobično.

Aleksandrin rezultat u subotu na prvenstvu Srbije za seniore održanom na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici je na kraju iznosio 39:19,53, ali on je u odnosu na plasman i srebrnu medalju na državnom prvenstvu ipak u drugom planu.

“Znala sam da će borba biti velika, konkurencija je bila jaka, međutim, kako je trka odmicala videla sam da imam snage za nametnuti ritam. U završnici sam pokušala sve ali je Nevena bila bolja i čestitam joj na tituli. Ja sam zadovoljna svojim plasmanom, a i rezultatom, jer su uslovi za trčanje bili nehumani”, izjavila je nakon trke u Sremskoj Mitrovici Aleksandra.

U istoj trci je još jedna atletičarka “Srema” Jovana Šubatlija osvojila solidno peto mesto sa rezultatom 43:26,23 i pokazala da je priprema za novi polumaraton na dobrom putu.

You May Also Like