Albanac pokušao da prokrijumčari 300 dijamanata FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Carinici su u subotu, 8. februara na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek nakon stručne ekspertize.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao audi čeških registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 50-godišnji Albanac sa dokumentima tzv. „Кosova“.

Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sedišta njegovog automobila pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem.

Кada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je najpre rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije svarovski kristalima, koji nemaju naročito veliku vrednost.

Međutim, nakon konsultacije sa stručnim licem, utvrđeno je da to nije tačno i da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će naravno biti utvrđeno tek nakon veštačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.

Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv Albanca koji ih je krijumčario.

upravacarina.rs

Možda Vam se svidi i