Akcija pošumljavanje u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Služba za planiranje i gazdovanje šumama Šumskog gazdinstva Sremska Mitrovica organizovala je radnu akciju pošumljavanje klonskom topolom u Šumskoj upravi Kupinovo, na površini u okviru ogleda „klasična plitka sadnja sadnica sa korenom i plitka sadnja bez korena“.

“Akciju su podržale i aktivno se uključile i kolege iz Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu Novi Sad. Svakodnevni problem nedostatka radne snage je ovog puta prevaziđen aktivnim učešćem naših kolega iz ŠG Sremska Mitrovica, referenata uzgoja i zaštite šuma, referenata planiranja i gazdovanja šumama, kao i samostalnih referenata za uzgoj mekih i tvrdih lišćara. Zaposleni su iskoristili priliku da pomognu u realizaciji ove radne akcije pošumljavanja, ali i da istovremeno učestvuju u ogledu „klasična plitka sadnja sadnica sa korenom i plitka sadnja bez korena“, koji se realizuje u gazdinskoj jedinici „Kupinski kut“, odeljenje br.8”, navodi se u saopštenju Vojvodina šuma.

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Ne sa strane! U kantu sve može da stane ” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i