Zvanično završena grejna sezona, ali radijatori i dalje topli

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon 196 dana grejna sezona 2018/2019 u Sremskoj Mitrovici danas je i zvanično završena, međutim zbog nešto nižih temperatura radijatori će i narednih dana biti topli. Ovu informaciju potvrdio je direktor JKP „Toplifikacija“, Slavko Sladojević na današnjoj konferenciju za medije.

Kao i prethodne sezone, zbog nepovoljnijih vremenskih uslova, i ova je počela nekoliko dana ranije nego što je predviđeno, odnosno 1. oktobra prošle godine.

Prema rečima Sladojevića, sezona jeste zvanično završena, ali se grejanje nastavlja i ukoliko to vremenski uslovi budu zahtevali može da se produži eventualno do 3. maja, kada JKP „Toplifikacija“ ulazi u fazu remonta.

“Tokom upravo privedene kraju grejne sezone nismo imali većih problema u isporuci toplotne energije ukoliko izuzmemo jedan prekid od dva sata zbog intervencije na glavnom toplovodu. Inače, grejna sezona što se tiče tehničke strane prošla je sasvim u redu. Temperatura u objektima koje mi grejemo bila je nešto viša u odnosu na prethodnu godinu i na osnovu informacija koje imamo iznosila je preko 22 stepena Celzijusova. Pritužbi građana na grejanje bilo je tek nekoliko, ali smo iste rešavale u hodu“, rekao je na konferenciji direktor.

Ove godine, kako najavljuje Sladojević, za investicije JKP “Tolifikacija“ izdvojiće značajna novčana sredstva.

“Javno komunalno preduzeće Toplifikacija” za ovu godinu predviđa zamenu toplovoda u Jupiterovoj ulici u dužini od oko 350 metara, druga velika investicija predviđa zamenu dela magistralnog toplovoda u reonu građevinske deponije i to na delu gde se tokom završene sezone javio kvar, odnosno curenje, a radiće se i na modernizaciji pumpnih stanica. Sve ukupno za investicije u toku ove godine biće izdvojeno između 40 i 50 miliona dinara”, rekao je Sladojević.

On je podsetio da „Toplifikacija“ greje oko 3.400 stanova, odnosno oko 245.000 metara kvadratnih zajedno sa poslovnim prostorom.

Tomislav Petrović stanovnik ulice Stari most kaže da je što se njega tiče grejna sezona protekla dobro, on nije imao pritužbe na rad JKP “Toplifikacija”, odnosno na temperaturu u stanu.

“Živim u stanu od 59 metara kvadratnih i u svim prostorijama je tokom zime bilo prijatno, toplo i ja sam zadovoljan”, kratko je rekao Petrović.

Možda Vam se svidi i