Zapažen uspeh laćaračkih konjara na Novosadskom poljoprivrednom sajmu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Konjički klub „Stari fijaker“ iz Laćarka ostvario je izuzetno zapažene rezultate na tradicionalnom 86. Novosadskom poljoprivrednom sajmu.

Ukupno četiri grla su Laćarci izlagali na sajmu i to Ivan Durać dve kobile, 28 Batostu 1 i Gajtanu, zatim Anđelko Pavlović konja 125 Bonadea 2 (Fliper) i Luka Teodosić konja 381 Maestoso (Munja).

Duraćeva kobila Batasta izabrana je za prvu pratilju Sajma, dok su izloženi konji laćaračkih konjara ušli među 10 najboljih.

Za Sajam je prema rečima Luke Teodosića ispred „Starog fijakera“, prijavljeno 850 grla, a u uži krug je ušlo samo njih 85.

„Izuzetno smo zadovoljni postignutim uspehom i Novosadski sajam samo je potvrdio činjenicu da članovi našeg kluba, odnosno budućeg udruženja imaju kvalitetna grla“, kratko je rekao Teodosić.

On je dodao da sledeća manifestacija na kojoj će učestvovati jeste „Pećinačka fijakerijada“, a zatim i da će u julu biti organizovana 5. po redu „Laćaračka fijakerijada“.

Teodosić je pojasnio i nekoliko nedomica koje su se nedavno pojavile u vezi kluba, odnosno objasnio da će se klub kao takav ugasiti, ali samo kako bi se osnovalo Udruženje ljubitelja konja „Stari fijaker“ i kako bi sve bilo u skladu sa postojećim zakonskim regulativama.

Možda Vam se svidi i