„Otvoreni dan“ u mitrovačkoj kasarni

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Jedinice 1. brigade kopnene vojske Garnizona Sremska Mitrovica u subotu, 18. maja organizuju manifestaciju „Otvoreni dan“. Manifestacija će biti realizovana u vremenskom periodu od 08:00 do 14:00 časova u kasarni „Boško Palkovlević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, a tim povodom juče je u Gradskoj kući održana konferencija za medije.

Prvi put mitrovačka kasarna je svoja vrata građanima otvorila 2010. godine, što znači da će manifestacija zakazana za subotu biti osma po redu.

„Cilj ove akcije je da prikažemo deo osposobljenosti pripadnika 1. brigade kopnene vojske i jedinica razmeštenih u garnizonu Sremska Mitrovica u izvršavanju dodirnih zadataka i misija, da izvršimo promociju vojnog poziva i da družeći se sa građanima podignemo nivo njihovog poverenje, kako u Vojsku Srbije, tako i u jedinice koje su razmeštene po gradu“ rekao je Borisav Krnjajić komadant kasarne „B.P.Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

Krnjajić je istakao da je do sada manifestaciju posetilo oko deset hiljada ljudi, te da se nada da će posetilaca i ove godine biti u velikom broju i da će im ukoliko vremenski uslovi dozvole i prikazati sve ono što su pripremili, a to je sve od održavanje vojne opreme, borbenih vozila do dinamičkog dela koji ima za cilj da prikaže osposobljenost posade i tima za rukovanje sa borbenim vozilima i naoružanjem koje se koristi u toku redovnog procesa obučavanja.

On je istakao je da se u saradnji sa Kazneno – popravnim zavodom Sremska Mitrovica za najmlađe sugrađane priprema posebno iznenađenje i podsetio da je u toku konkurs koji je otvoren za prijem profesionalnih vojnika u vojnu službu, kao i da će u toku manifestacije svi građani koji budu želeli da budu deo Vojske Srbije moći da popune prijavu za ovaj konkurs.

Komadnat Krnjajić je dodao je da će „Otvoreni dan“ imati humanitarni karakter, tako da će svi građani koji budu želeli, a zdravstveno su sposobni za to, moći dobrovoljno da daju krv za potrebe svih građana Srbije.

„Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Skupštine grada Tomislavom Jankovićem, Kazneno – popravnom zavodu i upravniku Aleksandru Alimpiću, medijima i svim organizacijama koji su dali doprinos i pružili podršku da se ova manifestacija organizuje i sprovede“ rekao je Krnjajić.

Vojska Srbije osmi put organizuje manifestaciju „Otvoren dan“, a prema rečima Jankovića to je jedinstvena prilika da se svi Mitrovčani upoznaju sa jednim danom života i rada pripadnika Vojske Srbije.

„Grad Sremska Mitrovica ceneći ulogu i značaj Vojske Srbije u sistemu odbrane naše zemlje, a uvažavajući da je Vojska značajan poslodavac u našem gradu, kao i činjenicu da joj duguje veliku zahvalnost obzirom da je pre pet godina Vojska dala veliki doprinos da se Mitrovica odbrani od majskih poplava i ovoga puta će dati podršku u organizaciji „Otvorenog dana“. Želimo da pozovemo sve naše sugrađane da prisustvuju manifestaciji i mi smo kao Gradska uprava organizovali besplatan prevoz za sve one koji žele da posete kasarnu i budu deo ove velike priče. U subotu, 18. maja od 8:30 časova do 9:30 čaova na relaciji centar grada kroz ulicu Kralja Petra kod Dunav osiguranja do kasarne biće organizovan besplatan autobuski prevoz. Povratak do grada je zakazan za 12:00 časova, dok druga linija na relaciji Kuzmin – Martinci – Laćarak kreće u 8:30 časova iz Kuzmina“, rekao je Janković.

U četvrtak, 16. maja na Gradskom trgu biće organizovana promocija „Otvorenog dana“ na kojoj će biti prikazan delić onoga što je pripremljeno za subotu, 18. maj kao jedan uvod u čitavu manifestaciju.

„Gradska uprava će takođe kroz kulturno umetnički program pomoći ovu manifestaciju i biće odigrana fudbalska utakmica između pripadnika Garnizona i Gradske uprave“ rekao je Janković.

Možda Vam se svidi i