Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam posetio Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, mr Pavle Počuč, posetio je Inkluzivno kreativni edukativni centar IN u Sremskoj Mitrovici, socijalno preduzeće koje se bavi zapošljavanjem ranjivih i marginalizovanih kategorija, pre svega žena koje su bile žrtve nasilja kao i osoba sa invaliditetom.

Zamenik Počuč je posetio i Sigurnu kuću u Sremskoj Mitrovici, koja sprovodi projekat ekonomskog osnaživanja žena, žrtava nasilja pod nazivom „Mitrovačka dobra bašta“, koji se bave proizvodnjom organske hrane.

U cilju unapređenja saradnje i pružanja podrške u zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanoviništva, dogovoreni su naredni zajednički projekti i aktivnosti kako bi se žene i osobe sa invaliditetom ekonomski osnažili i započeli sopstveni posao.

Počuč je naglasio da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i u narednom periodu nastojati da pruži značajnu podršku i pomoć razvoju i unapređenju socijalnog preduzetništva u AP Vojvodini, s ciljem da se smanji siromaštvo i nezaposlenost marginalizovanih i socijalno ranjivih kategorija.

Možda Vam se svidi i