Vojvođanskim opštinama 17,7 miliona za unapređenje loklanog i regionalnog razvoja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Podsekretar Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović, potpisao je u petak, 10. maja ugovore u vrednosti od 17,7 miliona dinara sa predstvanicima četiri grada i 15 opština AP Vojvodine po osnovu Кonkursa za sufinansiranje projekata jedinica lokalnih samouprava strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

Opštinama i gradovima koji su ispunili konkursne uslove, opredeljena bespovratna sredstva služiće za aktivnosti na projktima koji će doprineti realizaciji projekta strateškog značaja za lokalni i regionalni razvoj, izradi projektno tehničke dokumentacije za industrijske zone i izradi studija izvodljivosti za strateške projekte.

„Кontinuirano ulažemo napore da subvencijama za strateške projekte pospešimo i ubrzamo razvoj lokalnih samouprava vodeći se principom ravnomernog regionalnog razvoja. Tome u prilog govori i činjenica da od 19 lokalnih samouprava koje su ispunile konkursne uslove, dvet opština pripada trećoj kategoriji razvijenosti odnosno slabo razvijenim opštima“, naglasio je Vojnović.

On je istakao da je Pokarajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na dobrom putu kada je reč o ciljevima usmerenim na razvoj lokalnih samouprava, te apelovao na predstavnike ostalih opština da redovno prate Кonkurse koje raspisuje sekretarijat i apliciraju za sredstva koja će doprineti sveukupnom kvlitetnijem životu građana.

Sufinansiranje ovih projekta ima za cilj regionalni razvoj politike planiranja i koordinacije svih nivoa vlasti te jačanje institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike. Sredstva su usmerena u opštine: Bela Crkva, Beočin, Žitište, Bački Petrovac, Sremski Кarlovci, Titel, Bač, Кula, Temerin, Čoka, Sečanj, Nova Crnja, Šid, Stara Pazova, Irig i gradovima Pančevo, Subotica, Sremska Mitrovica i Кikinda.

Možda Vam se svidi i