Voda na tri arteske česme nije za piće

Sremska Mitrovica –Prema poslednjoj analizi kvaliteta vode koju je izvršio Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica voda na tri arteske česme nije ispravna za piće.

Radi se o jednoj česmu i samom gradu i to česmi kod Sportskog centra “Pinki”. U vodi sa ove česme otkrivene se streptokoke fekalnog poreka. Zatim o česmi u Noćaju kod mlina, gde je u vodi otkrivena veća količina arsena od dozvoljene i o česmi u Šišatovcu.

Analiza kvaliteta vode sa arteskih česmi rađena je u periodu jul – septembar.

Kompletan izveštaj analize možete pročitati ovde – http://zdravlje-sm.org.rs/index.php/component/content/article/2-uncategorised/78-kvalitet-vode?Itemid=101

You May Also Like

2 thoughts on “Voda na tri arteske česme nije za piće

  1. Zaato je uradjena analiza za samo 5 mesta u Mitrovici? Ovo je skandalozno. Postoji narod koji sipa vodu i na drugim mestima osim tih 5 mesta. Ovo je tuzno i zavod se igra sa zdravljem gradjana. Trebalo bi takodje ispitati koji su otrovi ispusteni juce u vazduh prilikom pozara i eksplozije na lokomotivi. Majica mi jos smrdi na plastiku od sinoc i ako sam samo prosao tom ulicom na dva minuta. Postoji mogucnost da je goreo piralen u transformatoru lokomotive, vetar nosio taj dim uz naselja prema Hesni uz prugu. Trebalo bi malo ispitati sta je ispusteno u vazduh i sta je narod udisao. Voljan sam majicu da prosledim na analizu.

Comments are closed.