Voda na tri arteske česme nije za piće

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica –Prema poslednjoj analizi kvaliteta vode koju je izvršio Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica voda na tri arteske česme nije ispravna za piće.

Radi se o jednoj česmu i samom gradu i to česmi kod Sportskog centra “Pinki”. U vodi sa ove česme otkrivene se streptokoke fekalnog poreka. Zatim o česmi u Noćaju kod mlina, gde je u vodi otkrivena veća količina arsena od dozvoljene i o česmi u Šišatovcu.

Analiza kvaliteta vode sa arteskih česmi rađena je u periodu jul – septembar.

Kompletan izveštaj analize možete pročitati ovde – http://zdravlje-sm.org.rs/index.php/component/content/article/2-uncategorised/78-kvalitet-vode?Itemid=101

You may also like

2 komentari

Micko 18.09.2019. - 6:59 am

A u divosu voda dobro pijte je vi smrdi zuta stomak razbija od nje.

Jovan Milic 18.09.2019. - 8:25 am

Zaato je uradjena analiza za samo 5 mesta u Mitrovici? Ovo je skandalozno. Postoji narod koji sipa vodu i na drugim mestima osim tih 5 mesta. Ovo je tuzno i zavod se igra sa zdravljem gradjana. Trebalo bi takodje ispitati koji su otrovi ispusteni juce u vazduh prilikom pozara i eksplozije na lokomotivi. Majica mi jos smrdi na plastiku od sinoc i ako sam samo prosao tom ulicom na dva minuta. Postoji mogucnost da je goreo piralen u transformatoru lokomotive, vetar nosio taj dim uz naselja prema Hesni uz prugu. Trebalo bi malo ispitati sta je ispusteno u vazduh i sta je narod udisao. Voljan sam majicu da prosledim na analizu.

Komentari su zatvoreni.