Veliko interesovanje investitora za ulaganje u Vojvodini i Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Delegacija AP Vojvodine, koju predvodi potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, boravi na Sajmu „Expo Real 2019“ u Minhenu, gde devet vojvođanskih gradova i opština predstavlja potencijale za ulaganje.

Potpredsednik Milićević je istakao da je „Expo Real“ pravo investiciono tržište na kojem AP Vojvodina ima šta da pokaže.

„Prema onome što su vojvođanski gradovi i opštine predstavili na ovogodišnjem sajmu, vidimo da je napravljen dodatni iskorak u prezentovanju naših investicionih potencijala“, kazao je Milićević i naglasio da postoji veliko interesovanje za investiranje u Vojvodini i Srbiji.

„U AP Vojvodini imamo dobre uslove za investiranje. Pokrajinska vlada je u protekle tri i po godine ulagala u radne i poslovne zone i njihovo infrastrukturno opremanje, i to daje rezultate“, naglasio je Milićević.

On je dodao da postoje konkretne najave za veoma važne investicije u pojedinim lokalnim samoupravama u Vojvodini.

„Danas smo razgovarali sa predstavnicima velike svetske kompanije koja se bavi proizvodnjom elektromotora. Radi se o investiciji vrednoj preko 200 miliona evra, koja bi u petogodišnjem periodu obezbedila posao za tri hiljade radnika“, rekao je Đorđe Milićević.

Drugu godinu zaredom AP Vojvodina predstavlja svoje investicione potencijale na Sajmu „Expo Real“. Uz podršku Pokrajinske vlade i Razvojne agencije Vojvodine, a na osnovu Sporazuma o zajedničkom nastupu na međunarodnim sajmovima, ove godine u Minhenu potencijale za ulaganje predstavljaju gradovi Zrenjanin, Кikinda, Novi Sad, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Subotica i Sombor, kao i opština Pećinci.

AP Vojvodina

Možda Vam se svidi i