Veliki uspeh Eleonore Jokić Runtić u Pragu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovčanka Eleonora Jokić Runtić ostvarila je zapažen rezultat na Plesnom festivalu “Prag Dance Open” održanom u glavnom gradu Češke.

Festival je ove godine okupio preko hiljadu takmičara iz 22 zemlje sveta, a Eleonora je na njemu predstavljala ne samo svoj grad i zemlju, nego i Studio modernog i klasičnog baleta “Olena” čiji je dugugodinji član. Da se nadmeće sa plesačima iz Malezije, Jermenij, Rusije, Ukrajine, Češke, Mađarske, Nemačke, pa i svojim sunarodnicima iz Srbije Eleonora je izborila sjajnim nastupom na takmičenju u Bosni i Hercegovini.

Koreografijom ,,All of me“ u kategoriji contemporary/moderan balet Eleonora je zauzela visoko treće mesto kao najbolje plasirana iz Srbije, dok su prvo i drugo mesto podelile predstavnice iz Češke.

Eleonora Jokić Runtić je odlična učenica baletske škole i član je Studija „Olena“ već šest godina. Koreografiju za nju je spremila Svetlana Olena Rimac, koja je imala priliku i da sudi na ovom prestižnom festivalu.

Mitrovačka publika će imati priliku da nastup Eleonore, ali i drugih plesača iz Mitrovice isprati 15. novembra u Pozorištu ,,Dobrica Milutinović“. Početak koncerta zakazan je za 18:30 časova.

Možda Vam se svidi i