Uspeh mladih mitrovačkih pijanista

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Muzičke škole “Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice ostvarili su u poslednjih nekoliko meseci zapažene uspehe na više značajnih takmičenja.

Među najuspešnijima našla se Tara Vukadinović, mlada pijanistkinja iz Mačvanske Mitrovice. Ona je na Festivalu slovenske muzike u Beogradu početkom marta meseca sa 99 bodova osvojila prvo mesto, a kao nagradu za isto put u Moskvu i učešće na Međunardonom festival slovenske muzike i glavnom gradu Rusije. Mačvanka je i tamo zablistala i osvojila laureat prvog stepena.

Na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola Srbije održanom u Beogradu od 2. do 17. aprila, Vukadinović je takođe osvojila prvu nagradu sa 95 bodova, a isti uspeh ponovila je i na takmičenju „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, kao i u Sremskoj Mitrovici na šestom Festivalu pijanizma.

Pored Vukadinović na festival u Moskvi nastupila je još jedna učenica mitrovačke muzičke škole, pijanistkinja Marija Jovanović koja je takođe ostvarila zapažen rezultata osvojivši drugu nagradu. Jovanović je drugu nagradu osvojila i na Republičkom takmičenju.

Pijanista Leon Žarko je na istom takmičenju osvojio treću nagradu, dok se prvom nagradom okitio na Festivalu slovenske muzike u Beogradu i na nedavno održanom takmičenju “Isidor Bajić”.

Vukadinović, Jovanović i Žarko su u klasi profesorice Margarite Vujović.

Tara u Moskvi

Tara i profesorica u Novom Sadu

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Damir Žarko 29.05.2019. - 3:06 pm

Leon Žarko, ljudi Žarko je prezime!!!

Komentari su zatvoreni.