Sremska Mitrovica – Pružni prelaz u sremskomitrovačkom naselju “Slobodan Bajić Paja” poznatijem kao “Mala Bosna” uskoro će biti rekonstruisan.

Ovu informaciju izneo je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader prilikom nedavnog obilaska radova na rekonstrukciji Železničke stanice.

“Najkritičniji pružni prelaz u Sremskoj Mitrovici svakako jeste u naselju “Mala Bosna”. Projekat rekonstrukcije ovog prelaza urađen je još pre dve godine, a sada je obezbeđena i građevinska dozvola za radove. Svu dokumentaciju predali smo Železnici Srbije koja je dalje sprovela postupak javne nabavke za izvođača radova i mislim da će konkretni radovi startovati u naredna dva meseca. Na tom prelazu biće urađene nove rampe, prelaz za pešake i bicikliste, gumeni paneli. Od jednog lošeg prelaza dobićemo najbolji i nabezbedniji u gradu”, rekao je Sanader.

Prema njegovim rečima radiće se i na pružnom prelazu u Laćarku.

“Na prelazu u Laćarku imamo problem koji se odnosi na pešake i bicikliste, jer upravo oni nisu bezbedni na tom delu puta. Taj problem pokušaćemo da rešimo kada budemo radili u “Maloj Bosni i mislim da smo sa tim sanirali svih pet prelaza koji se nalaze u gradu. Naravno sve njih je potrebno i dalje održavati i voditi računa da pre svega budu bezbedni”, rekao je prvi čovek Mitrovice.

Možda Vam se svidi i