Sremska Mitrovica – Nakon završetka radova na izgradnji biciklističko-pešačke staze preko pružnog prelaza na ulasku u Laćaraka iz Sremske Mitrovice isti će biti realizovani i u mitrovačkom naselju Mala Bosna.

Uporedo sa tim radovima saniraće se i sam pružni prelaz, ali kako je istakao načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, pomenuta sanacija će se okarakterisati kao privremeno rešenje.

“Problem pružnog prelaza u Maloj Bosni trajno će rešiti “Železnica Srbije” i to postavljanjem gumenih panela. Do tada, on će biti priveremeno saniran”, rekao je Jokić.

On je dodao da će se sanirati još nekoliki kritičnih prelaza, kao što je prelaz kod kružnog toka na izlasku iz Mitrovice ka teretnom mostu i prelaz kod stanice Saobraćajne policije.

“Jedan od dva pružna prelaz na putu ka mostu je pre nekog vremena sredila Luka Leget, drugi će morati srediti Grad Sremska Mitrovica, verovatno preko “Sremputa” ili “Puteva Srbije”. Posebno kritičan postaje i prelaz kod policije koji je dodatno oštećen zbog sve većeg teretno – voznog saobraćaja i njegovoj sanaciji će se morati pristupiti vrlo brzo, a očekujem da će to biti pre zahlađenja i zimskih dana”, rekao je načelnik.

Prema njegovim rečima u saradnji sa “Putevima Srbije” u narednom periodu grad će rešiti još dve kritične i opasne tačke, a to su veliko ulegnuće na putu kod Zavoda za javno zdravlje (Higijenskog zavoda) i betonska ploča za sabirni kolektor kanalizacione mreže iz pravca Laćarka.

Možda Vam se svidi i