Udruženje turističkih vodiča posetilo Carski grad

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 05. jula, Sremsku Mitrovicu je posetilo Udruženje turističkih vodiča Srbije, najstarije udruženje licenciranih turističkih vodiča u zemlji.

Svojim radom članovi udruženja promovišu turizam Srbije više od 50 godina kroz kvalitetno vođenje domaćih i inostranih gostiju, na više od 20 stranih jezika. Domaćin ovogodišnjeg stručnog seminara bio je Grad Sremska Mitrovica sa Turističkom organizacijom Grada Sremska Mitrovica, umrežavanje licenciranih turističkih vodiča podržalo je i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Organizovanjem seminara, Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa najznačajnijim subjektima turizma, omogućila je usavršavanje znanja i pripreme za novu turističku sezonu upoznavši licencirane turističke vodiče sa turističkim resursima, istorijom i kulturno istorijskim nasleđem carskog grada.

Prijem je upriličen u Gradskoj kući za 40 licenciranih turističkih vodiča i novinara turističkih portala koji svoje impresije i utiske objavljuju na turističkim portalima i kanalima, gde je prikazan video materijal sa svim manifestacijama koje grad čine turistički atraktivnim, kao i promo spot Grada. U okviru Vizitorskog centra ,,Carska palata,, pored stručnog osoblja grupa je dočekana o strane ,,Kancelarije za mlade,, čiji su volonteri bili kostimirani u rimske vojnike i devojke.

Muzej Srema i Galerija ,,Lazar Vozarević,, su prisutne upoznali sa najznačajnijim potencijalima.

You may also like