SREMSKA MITROVICA – Sva deca, odnosno učenici osnovne škole na području Sremske Mitrovice, ovog leta imaju prilike da besplatno treniraju bilo koji od 15 sportova koji su u ponudi u okviru tradicionalne manifestacije „Leto na Savi“, koju organizuje Sportski savez tog grada, uz podršku lokalne samouprave.

Ideja organizatora je da u okviru ove manifestacije, koja svake godine počinje sredinom jula i traje skoro do kraja leta, motivišu decu da treniraju i bave se sportom.

Grad Sremska Mitrovica

„Tokom ‘Leta na Savi’ ima maksimalan broj sadržaja namenjenih učenicima osnovne i srednje škole, a ove godine smo poseban akcenat stavili na sadržaje za đake od prvog do četvrtog razreda, gde svi oni imaju prilike da besplatno treniraju bilo koji od 15 sportova koji su u ponudi”, kaže generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Škole sporta Savez organizuje u saradnji s klubovima, trenerima i profesorima školica sporta, a sa decom rade, kaže Crnić, licencirani treneri.

„Ono što je ostalo nepromenjeno godinama do sada jeste da su svi sportski sadržaji tokom leta, sve manifestacije, takmičenja, treninzi potpuno besplatni za svu decu i ne postoji nikakva diskriminacija. U Sremskoj Mitrovici ima 56,7 odsto dečaka i devojčica koji su u svakodnevnom trenažnom procesu, a nama je cilj da broj dece koja redovno treniraju bude još veći”, objašnjava Crnić.

On kaže da ovakav program preko leta, kada deca mogu da se oprobaju u bilo kojem od 15 ponuđenih sportova, omogućava učenicima da lakše odaberu onaj koji im najviše odgovara i koji bi mogli da treniraju svakodnevno.

„Ono što mi, kao Savez, ne možemo da garantujemo jeste da li će svaki klub nakon što prođe ovaj letnji program, nuditi besplatne treninge i tokom cele godine, ali naša intencija i jeste bila da isforsiramo upravo one klubove kod kojih, inače, nema članarine i da deca, bez obzira na finansijske mogućnosti svoje porodice, mogu da se bave sportom i treniraju ono što vole“, kaže Crnić.

U drugoj polovini avgusta, kaže Crnić, Sportski savez Sremska Mitrovica počinje da priprema Prvenstvo Srbije u triatlonu, koje, kako ističe, tradicionalno i sa puno ljubavi organizuju dugi niz godina.

Izvor RTV

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/srem/u-sremskoj-mitrovici-tokom-leta-besplatni-treninzi-za-decu_1040177.html

You may also like