U petak humanitarna akcija „Vratimo Pavlu osmeh na lice, pokažimo veliko srce Mitrovice“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 14. juna sa početkom u 18:00 časova na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici biće organizovana humanitarna akcija pod sloganom „Vratimo Pavlu osmeh na lice, pokažimo veliko srce Mitrovice“.

Akciju za pomoć u lečenju četvorogodišnjeg Pavla Moro koji boluje od tumora na mozgu organizuje Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica zajedno sa svojim saradnicima i volonterima. Tim povodom danas je u Gradskoj kući održana konferencija za medije. Na istoj su govorili Biljana Matić, koordinator KZM, Milan Kardaš ispred “Kardaš art-a”, predstavnici učeničke kompanije “Dolce rosa” Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” i Fotografske radnje “Foto kum”.

“Akcija koju ćemo realizovati u petak je osmišljena tako da će taj dan volonteri praviti i prodavati limunadu, zatim Milan će napraviti jednu sjajnu scenografiju, a Foto Kum će fotografisati ispred nje. Takođe tu će biti postavljen i automat koji odmah izrađuje fotografije, a na svakoj od njih će pisati slogan akcije – „Vratimo Pavlu osmeh na lice, pokažimo veliko srce Mitrovice“. Učenička kompanija „Dolce Rosa“ će prodavati njihove sjajne kozmetičke preparate, a naše penzionerke iz Udruženja žena“Sirmium treće doba” će praviti i prodavati kolče”, objašnjava Matić i dodaje da će svakako na Trgu biti postavljenaa i kutija za dobrovoljne priloge za one koji žele da pomognu malom Pavlu, a nisu raspoloženi za slikanje ili da nešto kupe.

Kardaš kaže da je za ovu akciju spremio posebnu scenografiju i pozvao sugrađane da se slikaju ispred nje i na taj način pomognu sugrađaninu, a ujedno i dobiju sliku kao uspomenu na dobro učinjeno delo.

“Uvek se odazivam pozivima na humanitarne akcije, pa i ovom prilikom i izuzetno mi je drago što sam deo organizacije. Iskreno verujem da će akcija biti vrlo uspešna i koristim ovu priliku da pozovem sve sugrađane da tog dana dođu u predviđeno vreme na Gradski trg, da ostave koliko mogu doprinos i da pomognemo u lečenju malog Pavla”, rekao je Kardaš.

On je dodao da će „Kardaš Art“ postaviti jednu scenografiju koja će biti kao postament, odnosno podloga za forografisanje i da će svako ko se priključi akciji i fotografiše imati jednu simboličnu uspomenu.

Profesorica Jelica Zečević, mentor učeničke kompanije „Dolce Rosa“ je kratko dodala da će sva zarada ostvarena od prodaje kozmetičkih preparata biti upućena za Pavlovo lečenje i da je to primer i drugim mladim ljudima iz našeg grada da se priključe ovoj akciji.

Predstavnik “Kum foto” Mile Mihajlović kratko je rekao da mu je zadovoljstvo što se priključio akciji i još jednom pozvao Mitrovčane da se udruže i zajedno pomognu svom sugrađaninu.

Možda Vam se svidi i