Tradicionalni Zimski susreti učitelja u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učiteljsko društvo regionja Srema (UDRS) iz Sremske Mitrovice, u saradnji sa Savezom učitelja Republike Srbije i Gradskom upravom za obrazovanje, sport i omladinu Sremske Mitrovice je u subotu, 2. februara u prostorijama Osnovne škole „Jovan Jovabović Zmaj“ u Sremskoj Mitrovici bilo domaćin, sedmu godinu zaredom, XXXV Zimskim susretima učitelja, stručnog skupa koji je akreditovan od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Srbije kao Dan stručnog usavršavanja nastavnika.

Zimskim susretima je prisustvovalo 83 učitelja, nastavnika i stručnih saradnika iz sremskomitrovačkih osnovnih škola, iz Erdevika, Кuzmina, Martinaca, Mačvanske Mitrovice, Starih Banovaca i Golubinaca.

Učesnici su prisustvovali jednom od tri ponuđena seminara u trajanju od osam sati: „Motivacijom i koncentracijom do izuzetnosti“ predavači akademik prof.dr. Pavle Кovačević i mr Nataša Gajić; „ Piramida ishoda u planiranju i realizaciji nastave“ , predavači Radica Кarović i mr Tatjana Кovačević i „Integracijom nastavnih sadržaja do funkcionalne pismenosti“, predavači Кatarina Radosavljević i Zlatko Radosavljević.

Na stručnom skupu nastavnici su mogli da se upoznaju i sa najnovijim udžbeničkim izdanjima i didaktičkim materijalom najvećih Izdavačkih kuća u Srbiji koje su u holu škole izlagale svoja izdanja u štampanoj formi, a i u digitalnom obliku.

Predsednica Učiteljskog društva regiona Srema , mr Slavica Bobić , zaposlena kao učiteljica u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ kaže, da Zimske susrete u Sremskoj Mitrovici učiteljsko društvo organizuje od 2013.godine, da bi nastavnicima olakšalo put do obaveznog stručnog usavršavanja i omogućilo da se učitelji, nastavnici i stručni saradnici iz celog regiona Srema druže i razmene profesionalna iskustva, potvrde svoje ideje i metode rada i nauče neke nove, savremene pristupe nastavi i učenju.

Učiteljsko društvo regiona Srema se zahvaljuje načelniku Gradske uprave za obrazovanje, sport i omladinu, gospodinu Iliji Nedić i direktoru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ gospodinu Zoranu Đurić, na podršci u realizaciji Zimskih susreta, kao i svim direktorima škola koji su podstakli svoje zaposlene da prisustvuju ovom tradicionalnom skupu.

Predsednik UDRS-a
Mr Slavica Bobić

Možda Vam se svidi i