Sremska Mitrovica – Crveni krst Sremska Mitrovica u utorak, 10. septembra, u periodu od 10:00 do 13:00 časova, na gradskom Trgu Ćira Milekić prigodnim programom obeležiće Svetski dan prve pomoći .

Svetski dan prve pomoći i ove godine Crveni krst Sremska Mitrovica će obeležiti u saradnji sa: Vatrogasno spasilačkom jedinicom, Policijskom upravom i Domom zdravlja Sremska Mitrovica.

Programom je predviđen:

  • Defile učesnika od Crvenog krsta do Trga Ćire Milekić (pešačkom zonom)
  • Realističi prikaz povreda stanja i oboljenja
  • Prezentacija КPR na lutkama
  • Prezentacija rada Spasilačke službe na vodi, na čamcu koji će biti postavljen na Trgu
  • Dve simulativne vežbe „Saobraćajna nesreća“ u koju će biti uključena ekipa prve pomoći Crvenog krsta Sremska Mitrovica, pripadnici Vatrogasno – spasilačke jedinice, Policijska uprava i Hitna pomoć Doma zdravlja.

Кako je spašavanje života osnova delovanja Crvenog krsta, prva pomoć je ona aktivnost, i ono znanje koje mora biti dostupno svim volonterima i korisnicima organizacije Crvenog krsta, a Svetski dan prve pomoći je povod da se različitim aktivnostima i događajima poveća pažnja javnosti o značaju poznavanja prve pomoći i sprečavanju nastanka nesreća.

Crveni krst ovom aktivnošću prezentuje znanje i veštine mladih u pružanju prve pomoći, a u saradnji sa Vatrogasno spasilačkom jedinicom, Hitnom pomoći Doma zdravlja, Policijskom upravom biće prikazan rad stručnih službi, kao i važnost njihove saradnje u zbrinjavanju povređenih i obolelih .

Možda Vam se svidi i