Svetosavska akademija u OŠ „Sveti Sava“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 27. januara u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici tradicionalno je održana Svetosavska akademija u čast velikog srpskog prosvetitelja i prvog arhiepiskopa Srpske pravoslavne crkve Svetog Save, čije ime škola nosi sa ponosom.

Proslava je započela „Himnom Svetom Savi“ i pozdravom direktorice škole Dragane Sretenović kumi škole Jelici Čobanović, predstavnicima Grada načelniku za obrazovanje, kulturu i sport Iliji Nediću, članovima Školskog odbora, svim nastavnicima, učenicima, roditeljima i ostalim gostima. Prigodan program pripremile su nastavnice srpskog jezika Danijela Ostojić, Ljiljana Relić i Sandra Lukač, nastavnica muzičke kulture Jelena Stojaković, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja Mirjana Кarastanković i učiteljice trećeg razreda Кovinka Radekić i Sanja Uzelac.

Sveštenici Radoslav Radovanović i Miloš Marković kazivali su molitvu, a zatim pristupili svečanom obredu sečenja slavskog kolača.

I u područnim odeljenjima je svečano obeležena školska slava uz prigodan program koji su izveli učenici zajedno sa svojim nastavnicima i učiteljima. Predstavnici Mesnih zajednica u područnim školama u Divošu i Čalmi obezbedili su paketiće za učenike.

Učitelji i nastavnici likovne kulture potrudili su se da oplemene prostor dečjim radovima na temu Sveti Sava, čime su još više doprineli atmosferi u duhu pravoslavlja u školi.

Možda Vam se svidi i