Svečani prijem đaka prvaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica –Svečani prijem đaka prvaka organizovan je u toku jučerašnjeg dana u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Ove godine prvi put u đačke klupe selo je ukupno 728 mališana.

Prijemu u Osnovnoj školi “Jovan Popović” prisustvovali su gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

„Đacima prvacima želim uspešan početak školovanja i jednog novog životnog razdoblja. Ovo je sigurno najlepši period njihovih života, njihovog detinjstva i nadam se da će im u ovoj školi, a i prvacima u svim drugim školama biti zanimljivo i veselo, da će biti dobri đaci, da će slušati svoje učitelje, da će marljivo učiti i da će postati kvalitetni članovi društva, odnosno što bi rekao naš narod pravi ljudi. Mi kao Grad Sremska Mitrovica trudimo se da obezbedimo sve moguće i najbolje uslove za njihovo školovanje. Danas smo u “Popovićevoj” školi, ovaj stari deo će sledeće godine pomalo preći u zaborav, gradimo novu školu koja će biti najmodernija u Srbiji i koja će stvarno biti primer jedne prave ustanove za obrazovanje. Ova generacija će krenuti u staroj školi, ali već sledeće godine nova generacija će početi u novoj školi koja je kažem po svim evropskim standardima i sigurno jedan od najlepših objekata u gradu”, rekao je na prijemu Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Srećan početak školovanja, prvacima su poželeli, pored predstavnika lokalne uprave i učitelji i direktor škole.

„Evo danas mala svečanost prijem đaka-prvaka, 82 učenika su upisala prvi razred Osnovne škole “Jovan Popović” želimo im dobrodošlicu, nadam se da će uživati i da će svoje školovanje u lepom sećanju provesti u ovoj školi. Oni su smešteni u tri odeljenja učiteljice Mirjana Ivanović, Biljana Radulović i Biljana Sudić će ih danas pročitati, primiti i odvesti u svoje učionice gde će započeti njihov prvi radni dan, prvi čas,” rekao je direktor OŠ „Jovan Popović” Slobodan Stoiljković.

Kao i ranijih godina, Gradska uprava za obrazovanje, kulturu i sport je pripremila poklone svim đacima prvacima prvacima.

You may also like