Stop nasilju nad ženama!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitorica – U toku jučerašnjeg dana održana je konferencija za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke u Sremskoj Mitrovici, povodom svakodnevnog vređanja i omalovažavanja žena u javnom životu. Na konferenciji je govorila zamenica gradonačelnika i član Gradskog odbora Svetlana Milovanović.

Osim nje bile su prisutne Pokrajinski poslanik Sanja Кovačević, direktorica J.P. „Srem gas“ Danica Nedić, član Gradskog veća Biljana Matić i odbornice Кristina Milovac i Jovana Кaran.

„Svedoci smo svakodnevnog verbalnog nasilje nad ženama koje se sprovodi medijskim vređanjem i omalovažavanjem. Poslednji u nizu događaja je uvreda Sergeja Trifunovića na račun vaše koleginice, novinarke Srpskog Telegrafa, Ivane Žigić, koju je izvređao primitivnim rečima koje ne želim ni da izgovorim. Takve primere, nažalost, imamo i u Skupštini Sremske Mitrovice, gde pojedini opozicioni odbornici, kada govore o budućnosti našeg Grada, spominju nabijanje na kolac svi onih koji imaju, a verujem da imaju ,pravo na drugačije mišljenje. Sramno je to što ti koji udaraju na žene i govore ezikom mržnje su javne ličnosti koji bi trebalo da budu, a nisu, uzor mladima. Oni su sramota za ovo društvo, sebe lično i svoju profesiju. I svako ko govori tim jezikom treba da se seti da i on sam potiče od jedne žene! Srpska napredna stranka propagira nultu toleranciju prema svim oblicima nasilja, to nisu prazne reči nego konkretna dela. Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića danas imamo Zakon o sprečavanju nasilja u porodici. Srbija nije država u kojoj će nasilje biti dozvoljeno i tolerisano. Braneći sve žene branimo i demokratske vrednosti za koje se zalažemo. Hoćemo Srbiju u kojoj se žene ne vređaju samo zato što rade svoj posao i misle drugačije. Hoćemo da ovo nasilje stane jer predstavnici Đilasovog, Jeremićevog i Obradovićevog saveza svaki dan izgovaraju najstrašnije uvrede na račun žena. Prete linčom i silovanjem onima koje podržavaju Aleksandra Vučića. Naša poruka je: Stop nasilju nad ženama!“, poručila je Milovanović.

Možda Vam se svidi i