SJAJNO „PODRINJE“: Sve pobede u godini osnivanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon samo 15 meseci od osnivanja Stonoteniski klub „Podrinje” iz Mačvanske Mitrovice već je postigao zapažen uspeh i sa nizom sjajnih pobeda obezbedio plasman u viši rang takmičenja, pa će tako Mačvani u sezoni 2019/2020 snage odmeravati sa ekipama iz cele Vojvodine.

“Svi smo iznenađeni i oduševljeni razvojem situacije i uspehom koji je klub postigao u svojoj prvoj sezoni, da smo planirali ne bi bilo bolje. Od septembra meseca prva ekipa „Podrinja“ će se takmičiti u Vojvođanskoj ligi. Plasman u taj rang takmičenja iz Sremske lige u kojoj smo startovali je sasvim zaslužen, jer od deset utakmica koje smo imali svih deset smo završili u našu korist i naredne sezone nadmetaćemo se sa klubovima širom Vojvodine. Najverovatnije će ekipe biti podeljeni u dve lige, da li sever i jug ili istok i zapad to ćemo saznati na sastanku u Stonoteniskom savezu Vojvodine koji će biti održan početkom septembra meseca, a tiče se same organizacije takmičenja za sezonu 2019/2020“, priča Rade Kovačević, predsednik STK „Podrinje“.

On dalje objašnjava da je u planu formiranje i druge ekipe u okviru kluba koja će nastaviti takmičenje u Sremskoj ligi, a okupljaće mlađe i igrače sa do sada manjom minutažom na terenu.

U letnjem prelaznom roku „Podrinju“ se priključilo pet nekadašnjih igrača sremskomitrovačkog STK „Srem spin“, a niko od takmičara klub nije napustio. Treninzi su startovali u drugoj polovini avgusta meseca i to za obe ekipe.

„Cilj nam je da u naš rad uključimo što više takmičara, pa ćemo tako od jeseni u saradnji sa školom u Mačvanskoj Mitrovici pokušati da animiramo decu i da ih zainteresujemo za stoni tenis, pa da pokrenemo i neku mini školu u okviru kluba gde bi časove držali naši članovi i naravno sve bi bilo besplatno. Stoni tenis je lep sport, nije grub, u njemu nema kontakta, ali ipak zahteva uključivanje celog organizma i psihički i fizički“, priča dalje Kovačević i dodaje da se trenutno završava registracija kluba i igrača za narednu sezonu.

Prva godina postojanja i plasman u viši rang, prema njegovim rečima, obeleženi su okupljanjem igrača i prijatelja kluba.

„U maju mesecu obeležili smo godišnjicu „Podrinja“, prvu nadam se od mnogih, a istovremeno smo proslavili i osvajanje takođe prve titule šampiona Sremske lige. To smo učinili sa prijateljima kluba, sponzorima i svima onima koji su na neki način pomogli i pogurali ovu našu priču. Sa ljudima iz Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica kojima se ovom prilikom zahvaljujem, prevashodno predsedniku saveta Milošu Kovaču koji nam je pomogao da prostorije koje koristimo kako za treninge, tako i za utakmice uredimo i adaptiramo koliko je to bilo moguće, pa je tako sala Doma kulture u kojoj održavamo treninge prosto oživela. Pored nas tu su sada i karatisti „Mačve“ i zaista ona sada ima neku svrhu, ne stoji prazna i nefunkcionalna“, kaže predsednik.

Što se tiče sezone 2019/2020 u planu je da se klub pre svega, objašnjava Kovačević, stabilizuje finansijski, jer će troškovi biti znatno veći nego prve godine, prvenstveno zbog putovanja na mečeve, a zatim i da se obezbedi opstanak u Vojvođanskoj ligi koja je dosta kvalitetnija u odnosu na Sremsku ligu. Što se tiče druge ekipe cilj je što bolji plasman.

„Iskreno nismo očekivali uspeh koji smo postigli, jer smo klub koji je tek osnovan i koji je okupio entuzijaste, ljubitelje stonog tenisa, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i mislim da skoro nije zabeleženo da neki klub u prvoj godini postojanja ostvari sve pobede i plasman u viši rang“, kaže Kovačević.

Za kraj on dodaje da je klub uz pomoć prijatelja obezbedio dva stola za takmičenja i treninge i da se svima koji su u tome učestvovali zahvaljuje, te poziva dobre ljude im i dalje pomažu, jer se klub polako širi, sve je više i onih koji rekreativno žele da igraju stoni tenis, a veruje i da će biti zainteresovane dece koja će im se u narednom periodu priključiti.

You may also like