Posveta gradu kraj Save

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkom Gradskom parku u periodu od 12. do 14. avgusta svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom “Mi 2019” imao je Čedomir Nedeljković iz Mačvanske Mitrovice.

Izložbu je ovaj dvadesetogodišnjak posvetio upravo gradu na Savi, sa akcentom na mladima koji žive u njemu, a koji su prikazani na mnogim fotografijama.

Izložbu je i podržala upravo Kancelarija za mlade grada Sremska Mitrovica, zajedno sa Upravom za obrazovanje, kulturu i sport na čelu sa načelnikom Ilijom Nedićem.

“Na fotografijama sam želeo da predstavim najpoznatije građevine našeg grada, ulice kojima svakodnevno prolazimo, ali na način na koji ih ja vidim kroz svoj objektiv. Svi ih mi doživljavamo različito, na neke stvari ni ne obraćamo pažnju, a toliko je lepote u njima i prosto meni nisu mogle da promaknu. Takođe želeo sam da prikažem mlade volontere Kancelarije, jer sam i sam jedan od njih. Oni, odnosno mi stalno nešto korisno radimo, stalno realizujemo brojne akcije, a za to nemamo drugog motiva osim da doprinesemo svojoj zajednici i iskreno mislim da je to sjajno, pa sam na fotografijama pokušao da uhvatim i te neke momente”, objašnjava autor Nedeljković.

Jedan od povoda organizovanja izložbe jeste i obeležavanje Međunarodnog dana mladih, pa joj je tako prethodilo druženje volontera sa gradonačelnikom Mitrovice Vladimirom Sanaderom i sa omladinom iz Šida.

“Važno je da jedni druge podržavamo i da se tako izrazim, guramo napred, baš zato moja izložba i jeste otvorena na Međunarodni dan mladih, jer mi upravo to i radimo i sve ima neku svoju simboliku”, kaže dalje mladi fotograf, inače student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na odseku grafički dizajn.

Izložba “Mi 2019” obuhvata ukupno 12 fotografija koje su nastale u poslednjih godinu dana.

You may also like